Meteen naar de tekst springen

INDEX >> ACHTERGRONDEN >> SCHWARZENEGGER EN CAMERON SCOREN

SCHWARZENEGGER EN CAMERON SCOREN
True Lies dikke hit in het buitenland

 

Christophe Van Cauwenbergh | 27/10/1997


Share/Bookmark

Half augustus kwam het nieuwste Schwarzenegger-Cameron vehikel uit in een aantal landen. Het doet het daar verre van slecht.

Sinds 13 augustus kan men in het verre Korea het dure actiespektakel bewonderen, waar hij de eerste twee dagen reeds een miljoen dollar opbracht. Dat is de meest succesvolle premi`re ooit in Korea. In het al even verre Taiwan werd True Lies gereleased op 12 augustus. De opbrengst na de eerste drie dagen bedraagt een gigantische 1.175.000 dollar. Dat is na Jurassic Park de meest opbrengende premi`re aller tijden in dat land.

In Engeland bracht de film in haar openingsweekend 3.267.000 dollar op. Op de briefjes waarop de kijkers hun appreciatie of commentaar kwijt kunnen, stonden naar verluidt de hoogste scores die ooit door een publiek aan een film werden uitgereikt in Engeland. En tenslotte kwam de film ook uit in Nieuw-Zeeland, waar hij 156.000 dollar opbracht tijdens de opening. Daarmee belandt True Lies op de vierde plaats van de films met de meest succesvolle premi`res van Nieuw Zeeland.

Tijdens de laatste helft van augustus is True Lies ook uitgekomen in Israel, de Fillipijnen, Hong Kong, Denemarken en Zuid-Afrika. De prent komt bij ons in de zalen vanaf 28 september.

PLANEET CINEMA

Planeet Cinema is een online filmmagazine. We bekijken films zonder grenzen: oud of nieuw, populair of obscuur.

We geven graag nieuw schrijftalent de kans om online te publiceren.

Planeet Cinema beschikt over een uitgebreid archief van meer dan 6.000 artikelen sinds 1993.

 

HOME
RECENSIES
ACHTERGRONDEN
FESTIVALS
KLASSIEKERS

Twitter Facebook

 

THEMA

THEMA - UIT DE KUNST
Vrouw in een mannenwereld


Met de hulp van een historica draaide de Franse regisseur Bruno Nuytten in 1988 een biopic over een van Frankrijks meest bekende vrouwelijke kunstenaars uit de negentiende eeuw. De gelijknamige film vertelt haar tragische levensverhaal begeleid door de dramatische muziek voor hoofdzakelijk strijkers van componist Gabriel Yared.

>>>

THEMA - UIT DE KUNST
De beeldhouwer die niet wou schilderen


Quizvraagje voor bij de barbecue: wat hebben Mozes, Johannes de Doper, Marcus Antonius, Henry VIII, Michelangelo en God de Vader zelve gemeenschappelijk? Antwoord: ze werden allemaal op film vereeuwigd door Charlton Heston.

>>>

THEMA - UIT DE KUNST
Het spanningsveld van de kunstenaar


Een kunstschilder die in de tweede helft van de negentiende eeuw in het zog van het impressionisme op de kunstscène verschijnt, is Auguste Renoir. Deze Fransman die ongeveer 6000 schilderijen maakte, is echter niet de enige kunstenaar die Gilles Bourdos met de film Renoir in de verf zet.

>>>

THEMA - UIT DE KUNST
Genialiteit ondergedompeld in miserie


Quoth the raven: ‘nevermore’. Edgar Allan Poe schreef de beroemde dichtregel in 1845, en sindsdien heeft zijn raaf de populaire cultuur niet meer verlaten. Als zelfs The Simpsons je gedicht opnemen in hun Treehouse of Horrorreeks, weet je dat je het als dichter gemaakt hebt.

>>>

THEMA - UIT DE KUNST
Pop-art tot de tiende macht


Thierry Guetta is een Fransman die in Los Angeles een tweedehands kledingzaak heeft. Via via ontmoet hij een street art-kunstenaar en hij – notoir allesfilmer – springt bij en filmt alles. Meer street art-kunstenaars laten zich filmen. Een idee voor een documentaire is geboren. Maar er is iets loos. Guetta zal niet rusten voor hij alle kunstenaars heeft gefilmd. Hij ontmoet er veel. Maar er ontbreekt er een: Banksy, die intussen wereldberoemd is geworden met zijn ironische street art.

>>>

THEMA - UIT DE KUNST
Wie is er bang van Alfred Hitchcock?


In 2012, meer dan 30 jaar na zijn dood, verschenen er plots twee films over het leven van Alfred Hitchcock. Het mag een wonder zijn dat het zolang geduurd heeft. Hitchcock was een mysterieus man en een gedroomd object voor een biopic.

>>>

UIT HET ARCHIEF

Foto: Fox
LE DIVORCE
Scheiden en lijden
>>>