Meteen naar de tekst springen

INDEX >> ACHTERGRONDEN >> TEEK! BREIDT UIT MET CAST

TEEK! BREIDT UIT MET CAST
Een nieuwe bijlage in het filmblad

 

Steven Ceuterick | 27/10/1997


Share/Bookmark

Alles over en voor acteurs, actrices en modellen. Zo stelt Teek!, het Leuvens populaire filmmagazine, zijn nieuwe bijlage CAST voor. Wij waren aanwezig op de persvoorstelling.

Een eerste luik in CAST behandelt de glamour-wereld van filmsterren en fotomodellen. Waar zijn bepaalde modellen nu mee bezig, in welke produkties kunnen we Sharon Stone binnenkort bewonderen? Dat en nog meer kan de lezer maandelijks verwachten. In het algemeen zou het informatie betreffen die je nog nergens anders onder ogen zou gekregen hebben. We zijn benieuwd.

Het tweede luik compenseert het mooie gedeelte met heuse werkaanbiedingen voor acteurs, actrices en fotomodellen in wording voor Belgi , Nederland en soms zelfs Amerika. Contacten met correspondenten in Beverly Hills en Londen moeten voor de nodige kwaliteit zorgen. Verder brengt CAST ook in elke editie de story van een opklimmend Belgisch fotomodel. De lezer krijgt ook tips voor het maken van een curriculum vitae en composite/portfolio (een fotomontage).

De mensen achter Teek! verbloemen absoluut niet waarom het hen te doen is met CAST. Goede informatie brengen is

n, maar het gaat hem vooral om een breder publiek te bereiken en zo meer geld in het laadje te krijgen. Allemaal goed en wel, maar we vragen ons wel af of de echte filmliefhebbers het daarmee eens zijn. Inside nieuws over pakweg de nieuwste film van Jodie Foster is leuk meegenomen, maar ons inziens lijkt het voor de filmfreaks niet echt belangrijk of Claudia Schiffer nu bij reclamefirma x of y aan het werk is. Teek! was en is nog steeds een populair kwaliteitsvol filmmagazine en we kunnen alleen maar hopen dat de komst van CAST daar niets aan zal gaan veranderen.

Tot slot nog een paar algemene gegevens: CAST is een losse bijlage van gemiddeld een tiental bladzijden die niet alleen bij elk nummer van Teek! wordt gevoegd, maar die ook gratis wordt verdeeld in allerlei kledingwinkels, parfumshops en dergelijke. Alles bij elkaar betreft het een oplage van meer dan honderdduizend exemplaren. In principe is het gratis, maar handelaars mogen tien frank vragen.

PLANEET CINEMA

Planeet Cinema is een online filmmagazine. We bekijken films zonder grenzen: oud of nieuw, populair of obscuur.

We geven graag nieuw schrijftalent de kans om online te publiceren.

Planeet Cinema beschikt over een uitgebreid archief van meer dan 6.000 artikelen sinds 1993.

 

HOME
RECENSIES
ACHTERGRONDEN
FESTIVALS
KLASSIEKERS

Twitter Facebook

 

THEMA

THEMA - UIT DE KUNST
Vrouw in een mannenwereld


Met de hulp van een historica draaide de Franse regisseur Bruno Nuytten in 1988 een biopic over een van Frankrijks meest bekende vrouwelijke kunstenaars uit de negentiende eeuw. De gelijknamige film vertelt haar tragische levensverhaal begeleid door de dramatische muziek voor hoofdzakelijk strijkers van componist Gabriel Yared.

>>>

THEMA - UIT DE KUNST
De beeldhouwer die niet wou schilderen


Quizvraagje voor bij de barbecue: wat hebben Mozes, Johannes de Doper, Marcus Antonius, Henry VIII, Michelangelo en God de Vader zelve gemeenschappelijk? Antwoord: ze werden allemaal op film vereeuwigd door Charlton Heston.

>>>

THEMA - UIT DE KUNST
Het spanningsveld van de kunstenaar


Een kunstschilder die in de tweede helft van de negentiende eeuw in het zog van het impressionisme op de kunstscène verschijnt, is Auguste Renoir. Deze Fransman die ongeveer 6000 schilderijen maakte, is echter niet de enige kunstenaar die Gilles Bourdos met de film Renoir in de verf zet.

>>>

THEMA - UIT DE KUNST
Genialiteit ondergedompeld in miserie


Quoth the raven: ‘nevermore’. Edgar Allan Poe schreef de beroemde dichtregel in 1845, en sindsdien heeft zijn raaf de populaire cultuur niet meer verlaten. Als zelfs The Simpsons je gedicht opnemen in hun Treehouse of Horrorreeks, weet je dat je het als dichter gemaakt hebt.

>>>

THEMA - UIT DE KUNST
Pop-art tot de tiende macht


Thierry Guetta is een Fransman die in Los Angeles een tweedehands kledingzaak heeft. Via via ontmoet hij een street art-kunstenaar en hij – notoir allesfilmer – springt bij en filmt alles. Meer street art-kunstenaars laten zich filmen. Een idee voor een documentaire is geboren. Maar er is iets loos. Guetta zal niet rusten voor hij alle kunstenaars heeft gefilmd. Hij ontmoet er veel. Maar er ontbreekt er een: Banksy, die intussen wereldberoemd is geworden met zijn ironische street art.

>>>

THEMA - UIT DE KUNST
Wie is er bang van Alfred Hitchcock?


In 2012, meer dan 30 jaar na zijn dood, verschenen er plots twee films over het leven van Alfred Hitchcock. Het mag een wonder zijn dat het zolang geduurd heeft. Hitchcock was een mysterieus man en een gedroomd object voor een biopic.

>>>

UIT HET ARCHIEF

A-Film
TRANSAMERICA
Tweeslachtige film
>>>