Meteen naar de tekst springen
Foto: Daedalus Events

INDEX >> FESTIVALS >> THOMSON DRIVE-IN MOVIES

THOMSON DRIVE-IN MOVIES
Topfilms in Mechelen

 

Hans Dewijngaert | 07/07/2002


Share/Bookmark

De Esplanade van het Jubelpark in Brussel is al sinds jaar en dag het decor van een grootse Drive-In, maar de Parking van de Nekkerhal in Mechelen steekt zijn voorganger naar de kroon. Ook de Thomson Drive-In Movies brengen een hele zomer lang films onder de naakte sterrenhemel.

Acht weekends lang, 24 avonden aan een stuk, kan de filmliefhebber deze zomer op de parking van de Nekkerhal vanuit de luie zetel van z'n auto films kijken. Het evenement ging dit weekend van start met American Pie 2, A Knight's Tale en Bridget Jones Diary, maar biedt de komende weken nog genoeg mooie films. Want het moet gezegd worden: de organisatie wist werkelijk een puike filmselectie te maken. Allen daarheen!

Het resterende programma:

12 julPlanet of the Apes
13 julOcean's Eleven
14 julLegally Blonde
19 julA.I. (Artificial Intelligence)
20 julVanilla Sky
21 julMoulin Rouge
26 julThe Others
27 julSwordfish
28 julE.T. The Extra-Terrestrial 20th
2 augDon't say a Word
3 augFrom Hell
4 augJoy Ride
9 augThe Lord of the Rings
10 augThe Fast and the Furious
11 augAstérix & Obélix: Mission
Cléopatra
16 augA Beautiful Mind
17 augSpy Game
18 augAlias
23 augStar Wars-episode 2: Attack of
the Clones
24 augHarry Potter
25 augPanic Room

Thomson Drive-in Movies: elke vrijdag-,zaterdag- en zondagavond van 5 julit.e.m. 25 augustus, rond 22 uur op deparking Nekkerhal Mechelen.Ticketverkoop: ter plaatse vanaf 21uur. Geen voorverkoop. Toegang: 7 europer persoon. Bestuurders van oldtimers: gratis.

PLANEET CINEMA

Planeet Cinema is een online filmmagazine. We bekijken films zonder grenzen: oud of nieuw, populair of obscuur.

We geven graag nieuw schrijftalent de kans om online te publiceren.

Planeet Cinema beschikt over een uitgebreid archief van meer dan 6.000 artikelen sinds 1993.

 

HOME
RECENSIES
ACHTERGRONDEN
FESTIVALS
KLASSIEKERS

Twitter Facebook

 

THEMA

THEMA - UIT DE KUNST
Vrouw in een mannenwereld


Met de hulp van een historica draaide de Franse regisseur Bruno Nuytten in 1988 een biopic over een van Frankrijks meest bekende vrouwelijke kunstenaars uit de negentiende eeuw. De gelijknamige film vertelt haar tragische levensverhaal begeleid door de dramatische muziek voor hoofdzakelijk strijkers van componist Gabriel Yared.

>>>

THEMA - UIT DE KUNST
De beeldhouwer die niet wou schilderen


Quizvraagje voor bij de barbecue: wat hebben Mozes, Johannes de Doper, Marcus Antonius, Henry VIII, Michelangelo en God de Vader zelve gemeenschappelijk? Antwoord: ze werden allemaal op film vereeuwigd door Charlton Heston.

>>>

THEMA - UIT DE KUNST
Het spanningsveld van de kunstenaar


Een kunstschilder die in de tweede helft van de negentiende eeuw in het zog van het impressionisme op de kunstscène verschijnt, is Auguste Renoir. Deze Fransman die ongeveer 6000 schilderijen maakte, is echter niet de enige kunstenaar die Gilles Bourdos met de film Renoir in de verf zet.

>>>

THEMA - UIT DE KUNST
Genialiteit ondergedompeld in miserie


Quoth the raven: ‘nevermore’. Edgar Allan Poe schreef de beroemde dichtregel in 1845, en sindsdien heeft zijn raaf de populaire cultuur niet meer verlaten. Als zelfs The Simpsons je gedicht opnemen in hun Treehouse of Horrorreeks, weet je dat je het als dichter gemaakt hebt.

>>>

THEMA - UIT DE KUNST
Pop-art tot de tiende macht


Thierry Guetta is een Fransman die in Los Angeles een tweedehands kledingzaak heeft. Via via ontmoet hij een street art-kunstenaar en hij – notoir allesfilmer – springt bij en filmt alles. Meer street art-kunstenaars laten zich filmen. Een idee voor een documentaire is geboren. Maar er is iets loos. Guetta zal niet rusten voor hij alle kunstenaars heeft gefilmd. Hij ontmoet er veel. Maar er ontbreekt er een: Banksy, die intussen wereldberoemd is geworden met zijn ironische street art.

>>>

THEMA - UIT DE KUNST
Wie is er bang van Alfred Hitchcock?


In 2012, meer dan 30 jaar na zijn dood, verschenen er plots twee films over het leven van Alfred Hitchcock. Het mag een wonder zijn dat het zolang geduurd heeft. Hitchcock was een mysterieus man en een gedroomd object voor een biopic.

>>>

UIT HET ARCHIEF

Strand Releasing
HELP ME EROS
Seks, drugs en eenzaamheid
>>>