Meteen naar de tekst springen
Foto: New Line

INDEX >> ACHTERGRONDEN >> THE LORD OF THE RINGS

THE LORD OF THE RINGS
Brunchen met Tolkien

 

Piet Sonck  /  Jo Anseeuw | 15/12/2002


Share/Bookmark

Harry Potter fanaten en James Bond adepten mogen beweren wat ze willen, de kerstperiode wordt ook weer dit jaar overheerst door de mythische midden-aarde van Tolkien. Om het tweede deel van de LOTR-trilogie te vieren oraniseert Kinepolis Leuven in samenwerking met vzw A.I. een geanimeerde brunch-voorstelling van Lord Of The Rings - The Two Towers. De animatie wordt verzorgd door Piet Sonck, de vaste sneak-presentator.

Net zoals vorig jaar sloegen de organisatoren de handen in elkaar om de fans net dat ietsje meer aan te bieden. Wie dan ook van de film wil genieten zonder het doordeweekse gedrum aan de filmzalen doet er goed aan om voor eenmaal het zondagse langslapen te laten voor wat het is. Het programma begint immers om 10u00 met de voorstelling van de film, kort onderbroken voor een gratis brunch. Na de film (zo omstreeks 13u15) volgt er een korte cinefiele uitleg over de productie van de film en worden ook enkele special effects geheimen ontsluierd. Het evenement wordt tenslotte afgesloten met de prijsuitreiking van de Lord of the Rings II quiz.

Wanneer: Zondag 22 december, vanaf10u00
Waar: Kinepolis Leuven - zaal 1,Bondgenotenlaan 145-146, 3000 Leuven
Prijs: 6.40/7.00 Euro (Tickets zijnvanaf 16/12 te verkrijgen aan deKinepolis kassa's)
Meer info: www.all-inclusive.be,www.filminfo.be, www.kinepolis.com,www.moviegids.be, www.sneaks.be

PLANEET CINEMA

Planeet Cinema is een online filmmagazine. We bekijken films zonder grenzen: oud of nieuw, populair of obscuur.

We geven graag nieuw schrijftalent de kans om online te publiceren.

Planeet Cinema beschikt over een uitgebreid archief van meer dan 6.000 artikelen sinds 1993.

 

HOME
RECENSIES
ACHTERGRONDEN
FESTIVALS
KLASSIEKERS

Twitter Facebook

 

THEMA

THEMA - UIT DE KUNST
Vrouw in een mannenwereld


Met de hulp van een historica draaide de Franse regisseur Bruno Nuytten in 1988 een biopic over een van Frankrijks meest bekende vrouwelijke kunstenaars uit de negentiende eeuw. De gelijknamige film vertelt haar tragische levensverhaal begeleid door de dramatische muziek voor hoofdzakelijk strijkers van componist Gabriel Yared.

>>>

THEMA - UIT DE KUNST
De beeldhouwer die niet wou schilderen


Quizvraagje voor bij de barbecue: wat hebben Mozes, Johannes de Doper, Marcus Antonius, Henry VIII, Michelangelo en God de Vader zelve gemeenschappelijk? Antwoord: ze werden allemaal op film vereeuwigd door Charlton Heston.

>>>

THEMA - UIT DE KUNST
Het spanningsveld van de kunstenaar


Een kunstschilder die in de tweede helft van de negentiende eeuw in het zog van het impressionisme op de kunstscène verschijnt, is Auguste Renoir. Deze Fransman die ongeveer 6000 schilderijen maakte, is echter niet de enige kunstenaar die Gilles Bourdos met de film Renoir in de verf zet.

>>>

THEMA - UIT DE KUNST
Genialiteit ondergedompeld in miserie


Quoth the raven: ‘nevermore’. Edgar Allan Poe schreef de beroemde dichtregel in 1845, en sindsdien heeft zijn raaf de populaire cultuur niet meer verlaten. Als zelfs The Simpsons je gedicht opnemen in hun Treehouse of Horrorreeks, weet je dat je het als dichter gemaakt hebt.

>>>

THEMA - UIT DE KUNST
Pop-art tot de tiende macht


Thierry Guetta is een Fransman die in Los Angeles een tweedehands kledingzaak heeft. Via via ontmoet hij een street art-kunstenaar en hij – notoir allesfilmer – springt bij en filmt alles. Meer street art-kunstenaars laten zich filmen. Een idee voor een documentaire is geboren. Maar er is iets loos. Guetta zal niet rusten voor hij alle kunstenaars heeft gefilmd. Hij ontmoet er veel. Maar er ontbreekt er een: Banksy, die intussen wereldberoemd is geworden met zijn ironische street art.

>>>

THEMA - UIT DE KUNST
Wie is er bang van Alfred Hitchcock?


In 2012, meer dan 30 jaar na zijn dood, verschenen er plots twee films over het leven van Alfred Hitchcock. Het mag een wonder zijn dat het zolang geduurd heeft. Hitchcock was een mysterieus man en een gedroomd object voor een biopic.

>>>

UIT HET ARCHIEF

Foto: Buena Vista
DRAGONFLY
Dood, maar niet begraven
>>>