Meteen naar de tekst springen

INDEX >> INFORMATIE >> COLOFON

COLOFON
Planeet Cinema: films kijken zonder grenzen

 

| 31/10/2004


Share/Bookmark

Planeet Cinema is een productie van de vzw Tele-Line Videotex Services en brengt sinds september 1993 onafhankelijke filminformatie. Tot december 2009 gebeurde dit via wekelijkse updates. Medio mei 2010 veranderde de redactie het geweer van schouder. In zes edities per jaar beschouwen we het filmgebeuren vanop een gepaste afstand: met interviews, uitgebreide festivalverslagen, previews op nieuwe producties, setbezoeken, achtergrondverhalen, speciale thema's en een aantal reguliere rubrieken.

Planeet Cinema (voorheen: Moviegids) is een vaste waarde in internetjournalistiek, al 19 jaar lang. Daarmee zijn we wellicht de oudste Nederlandstalige filmsite op het net. In deze jachtige, snelle en vluchtige omgeving geloven we dat een site met sterke teksten kan overleven.

Planeet Cinema is een non-profit organisatie die met vrijwilligers werkt en is niet op zoek naar commerciële activiteiten.

Algemeen hoofdredacteur Tele-Line
Wim Dewijngaert

 

Redactie Planeet Cinema
Hans Dewijngaert (coördinatie), Matthias Van Wichelen, Jos Wolffers, Kenny De Maertelaere, Bob van der Sterre, Fred Caren, Michiel Nieuwenhuijse, Paul Hauer, Vera Bras, Wesley Godts, Chris Angelovski, George Vermij

 

Correspondentie / Advertenties
Planeet Cinema / vzw Tele-Line
J.B. Van Monsstraat 16
3000 Leuven
België
E-mail: moviegids@moviegids.be


Copyright
Gehele of gedeeltelijke overname van teksten zonder toestemming, is ten strengste verboden. / All rights strictly reserved. Reproduction or redistribution to third parties is not permitted without a written authority from Moviegids / Planeet Cinema.

UITGELICHT

Schrijven zonder grenzen

Planeet Cinema is altijd op zoek naar medewerkers die een vlijmscherpe pen combineren met een uitzonderlijke filmpassie. Als medewerker bouw je mee aan een filmsite die al sinds 1993 op het internet actief is.

Je medewerking is op vrijwillige en dus onbetaalde basis. Maar echte filmliefhebbers zien hun inspanningen beloond met de kans om naar persvisies van interessante films te gaan, interviews af te nemen of een accreditatie voor een filmfestival op de kop te tikken. We zoeken gemotiveerde, filmademende mensen met de onbedwingbare drang om over hun passie te schrijven.

Interesse? Stuur met de snelheid van het licht een proeftekst die getuigt van een snedige pen en een uitgesproken mening naar moviegids@moviegids.be. We zijn niet op zoek naar recensies van recente films, maar naar besprekingen van klassiekers, een tekst die past in één van onze reeksen of rubrieken of een sterk achtergrondverhaal. Je proeftekst is minimum 700 woorden lang.