Meteen naar de tekst springen
Dutch Filmworks

INDEX >> ACHTERGRONDEN >> LEGENDS OF ASIA >> LEGENDS OF ASIA-PRIJSVRAAG

LEGENDS OF ASIA-PRIJSVRAAG
Win DVD’s!

 

| 12/09/2006


Share/Bookmark

Dankzij distributeur Dutch Filmworks kunnen we enkele pakketten weggeven met exemplaren van onsterfelijke klassiekers als Fist of Fury, Prison on Fire 2, Hard-Boiled en The Swordsman trilogie, maar ook recente knallers als Peace Hotel, Dark Tales of Japan, Dragonhead, Lorelei en Muscle Heat.

Wat moet je hiervoor doen? Gewoon de onderstaande vragen juist beantwoorden en de antwoorden, uiteraard vergezeld van uw naam, adres en titels van voorkeur, mailen naar legends_of_asia1@hotmail.com (één inzending per persoon!).

De wedstrijd eindigt op 24 september 2006 en de winnaars worden op de hoogte gesteld via mail.

  1. Hoeveel officiële sequels volgden er op de Bruce Lee classic Fist of Fury?
  2. Welke regisseurs waren betrokken bij het maken van de eerste Swordsman?
  3. Van welke film is Sengoku Jieitai ofte Samurai Commando: Mission 1549 een remake?
  4. Wat is de originele Japanse titel van Muscle Heat?
  5. In welke fel geanticipeerde sequel heeft de populaire acteur Chow Yun-Fat een rol kunnen versieren?
  6. Hoeveel pageviews zal Moviegids halen op 25 september 2006?

Véél succes en graag tot de volgende Legends of Asia. Sayonara!

Neem ook eens snel een kijkje op www.dfw.nl.In 'Legends Of Asia' neemt Steve De Roover u mee in de wondere wereld van de Aziatische cinema. Van de populaire Chinese cinema tot de eigenzinnige en dikwijls gewelddadige Japanse cinema, van de verbazingwekkende Koreaanse pareltjes tot de nog ontplooiende Thaise cinema. Voor zij die eens een stap in het donker willen zetten en voor de liefhebbers is er nu 'Legends Of Asia'.

PLANEET CINEMA

Planeet Cinema is een online filmmagazine. We bekijken films zonder grenzen: oud of nieuw, populair of obscuur.

We geven graag nieuw schrijftalent de kans om online te publiceren.

Planeet Cinema beschikt over een uitgebreid archief van meer dan 6.000 artikelen sinds 1993.

 

HOME
RECENSIES
ACHTERGRONDEN
FESTIVALS
KLASSIEKERS

Twitter Facebook

 

THEMA

THEMA - UIT DE KUNST
Vrouw in een mannenwereld


Met de hulp van een historica draaide de Franse regisseur Bruno Nuytten in 1988 een biopic over een van Frankrijks meest bekende vrouwelijke kunstenaars uit de negentiende eeuw. De gelijknamige film vertelt haar tragische levensverhaal begeleid door de dramatische muziek voor hoofdzakelijk strijkers van componist Gabriel Yared.

>>>

THEMA - UIT DE KUNST
De beeldhouwer die niet wou schilderen


Quizvraagje voor bij de barbecue: wat hebben Mozes, Johannes de Doper, Marcus Antonius, Henry VIII, Michelangelo en God de Vader zelve gemeenschappelijk? Antwoord: ze werden allemaal op film vereeuwigd door Charlton Heston.

>>>

THEMA - UIT DE KUNST
Het spanningsveld van de kunstenaar


Een kunstschilder die in de tweede helft van de negentiende eeuw in het zog van het impressionisme op de kunstscène verschijnt, is Auguste Renoir. Deze Fransman die ongeveer 6000 schilderijen maakte, is echter niet de enige kunstenaar die Gilles Bourdos met de film Renoir in de verf zet.

>>>

THEMA - UIT DE KUNST
Genialiteit ondergedompeld in miserie


Quoth the raven: ‘nevermore’. Edgar Allan Poe schreef de beroemde dichtregel in 1845, en sindsdien heeft zijn raaf de populaire cultuur niet meer verlaten. Als zelfs The Simpsons je gedicht opnemen in hun Treehouse of Horrorreeks, weet je dat je het als dichter gemaakt hebt.

>>>

THEMA - UIT DE KUNST
Pop-art tot de tiende macht


Thierry Guetta is een Fransman die in Los Angeles een tweedehands kledingzaak heeft. Via via ontmoet hij een street art-kunstenaar en hij – notoir allesfilmer – springt bij en filmt alles. Meer street art-kunstenaars laten zich filmen. Een idee voor een documentaire is geboren. Maar er is iets loos. Guetta zal niet rusten voor hij alle kunstenaars heeft gefilmd. Hij ontmoet er veel. Maar er ontbreekt er een: Banksy, die intussen wereldberoemd is geworden met zijn ironische street art.

>>>

THEMA - UIT DE KUNST
Wie is er bang van Alfred Hitchcock?


In 2012, meer dan 30 jaar na zijn dood, verschenen er plots twee films over het leven van Alfred Hitchcock. Het mag een wonder zijn dat het zolang geduurd heeft. Hitchcock was een mysterieus man en een gedroomd object voor een biopic.

>>>

UIT HET ARCHIEF

Woestijnvis/Independent
LOFT
Beter dan De Zaak Alzheimer
>>>